ساخت درب و پنجره UPVC حدوداً در سال ۱۹۶۰ در اروپا آغاز شد. امروزه با توجه به مزایای زیاد این پنجرهها ، گرایش به استفاده ازآن رونق بسیار زیادی یافته است. از ویژگی های منحصر به فرد این نوع پنجره ها میتوان به طرح ، استقامت فیزیکی ، مقاومت در برابر شرایط جوی متفاوت و همچنین قابلیت بازیافت UPVC اشاره کرد که موجب تحولات عمدهای در این صنعت گردیده است. امروزه در کشورهای اروپایی بیش از ۷۰ درصد سهم بازار درب و پنجره متعلق به UPVC است. همچنین نزدیک به ۵۰ سال است که استفاده از این نوع درب ها در اروپا رواج یافته و یکی از مطمئن ترین مواد اولیه در ساخت درب و پنجره ساختمان ها می باشد.
تاریخچه ی تولید درب و پنجره UPVC در کشورمان به اواخر دهه پنجاه بر می گردد اما به علت نبود تکنولوژی روز در آن زمان و نبود آگاهی کافی از مزایای استفاده از این نوع درب و پنجره ها ، پیشرفت زیادی صورت نگرفت.ازسال ۱۳۸۰ با حمایت و پشتیبانی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و دستور العمل های دولت درارتباط با مبحث ۱۹ ، استفاده از این محصول روز به روز بیشتر گردید و چشم انداز وسیعی پیش روی این نوع درب و پنجره ایجاد گردید.
در ابتدا ماده اصلی UPVC را معرفی می کنیم ،PVC مخفف پلیوینیل کلراید (از مشتقات اصلی نفت خام ونمک طعام است و ترکیبات شیمیایی آن از کلر کربن و هیدروژن است) یک نوع پلاستیک بسیار کاربردی می باشد و در حال حاضر یکی از با ارزش ترین محصولات پتروشیمی است که در دنیای امروز در صنایع مختلف همچون صنعت ساختمان سازی استفاده می شود. این ماده به طور اتفاقی در دو موقعیت کوچک در قرن ۱۹ کشف شد.
UPVC شکل سخت شده ی پلی وینیل کلراید است که اصلی ترین ماده تشکیل دهنده پروفیل می باشد، علاوه بر این ماده موارد دیگری جهت ایجاد خواص به ترکیب اولیه اضافه می شود و محصول نهایی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
پروفیل UPVC